Επικινδυνότητα αστυνομικού επαγγέλματος - Καταδεικνύεται καθημερινά
Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2017
Αρ. Πρωτ.: 402/10/37

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το χθεσινό συμβάν σε κεντρικότατο σημείο της Γλυφάδας με τον παρ' ολίγον θανάσιμο τραυματισμό συναδέλφου μας, που μάλιστα ήταν εκτός υπηρεσίας, καταδεικνύει για άλλη μια φορά αφενός την επικινδυνότητα του λειτουργήματος του αστυνομικού αφετέρου δε την ανεκπλήρωτη υποχρέωση της πολιτείας για την αναγνώρισή του ως τέτοιο.

402-10-37

Η Ομοσπονδία μας εύχεται ταχεία ανάρρωση στο συνάδελφό μας ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη τίμησε τον όρκο του ως αστυνομικός και έσπευσε να εφαρμόσει το νόμο, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση με μαχαίρι στην κοιλιακή χώρα που λίγο έλειψε να του στοιχίσει τη ζωή. Ο δράστης επιτέθηκε επίσης και σε δεύτερο συνάδελφο ο οποίος στάθηκε πιο τυχερός αφού τον έσωσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του.

Τέλος, επισημαίνεται, ότι τέτοια συμβάντα δεν προσφέρονται για μικροσυνδικαλιστική εκμετάλλευση από κανέναν δεδομένου ότι προέχουν η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας και η σοβαρότητα που πρέπει να διακρίνει όλους σε ανάλογες περιπτώσεις.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…