Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Χαιρετισμός Προέδρου στο συνέδριο της ΙΡΑ και συναντήσεις με τις Ενώσεις Κρήτης.
poasy4
 
Αθήνα, 15 Μαΐου 2018
Αρ. Πρωτ.: 600/7/6

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το δικό της μήνυμα προς την πολιτεία έστειλε η Ομοσπονδία μας στο πλαίσιο των εργασιών της 34ης Γενικής Συνέλευσης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης από τις 9-13 Μαΐου 2018 με βασικό θέμα «Παράνομη οπλοχρησία – θύματα από μπαλωθιές. Έθιμο ή Έγκλημα;» 

ira

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρης ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ, απευθύνοντας χαιρετισμό στους αντιπροσώπους της ΙΡΑ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου ΑΡΝΑΟΥΤΑΚΗ, του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη ΖΕΡΒΟΥ, του Προϊσταμένου Επιτελείου Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, του Προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ και πολλών άλλων επισήμων προσκεκλημένων, τόνισε ότι το σύνθημα «υπηρετώ δια της φιλίας» είναι διαχρονικό και μας ενώνει όλους, είτε υπηρετούμε στα εθνικά όρια μιας αστυνομίας είτε ευρύτερα στα γεωγραφικά όρια μιας περιοχής, μιας χώρας, μιας ηπείρου ολόκληρης.

Ειδικά για το θέμα του συνεδρίου τόνισε στη συνέχεια ότι η παράνομη οπλοφορία και οι άσκοποι πυροβολισμοί δεν είναι απλώς ένα αρνητικό κατάλοιπο. Είναι ένα επικίνδυνο πλέον φαινόμενο που δυστυχώς αφήνει πίσω του θύματα τόσο εδώ στην Κρήτη όσο και σε άλλα μέρη της χώρας. Δυστυχώς ένα έθιμο, μια παράδοση που ήθελε τους Κρητικούς να οπλοφορούν διαρκώς και να διεκδικούν με εξεγέρσεις και επαναστάσεις την ελευθερία τους, μετατράπηκε σε κακώς εννοούμενη παλικαριά. Οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να αλλάξει αυτή η νοοτροπία δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα διότι μεταξύ άλλων αιτίων δεν έχει ενισχυθεί και η αστυνομία της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι το νησί προσφέρει πολλά στον κρατικό προϋπολογισμό με την παραγωγική της ικανότητα και τον τουρισμό. Συγκριτικά με άλλες περιοχές η αστυνομία στην Κρήτη εξακολουθεί να είναι δυσανάλογα υποστελεχωμένη. Κάλεσε δε τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης να λάβει υπόψη του αυτά τα δεδομένα και να συμβάλει στο να στελεχώνονται οι νέες Υπηρεσίες που ιδρύονται με την αναδιάρθρωση, από νέους αστυνομικούς και όχι από την υπάρχουσα δύναμη.

21

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ανταποκρινόμενος στις προσκλήσεις των Ενώσεων και συνοδευόμενος από το μέλος του Δ.Σ. Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Μανούσο ΓΙΑΝΝΑΔΑΚΗ επισκέφθηκε διαδοχικά τα γραφεία όλων των Ενώσεων.

Ειδικότερα παρέστη στον αγιασμό που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων με αφορμή την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου με επικεφαλής τον πρόεδρο Νίκο ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗ, όπου απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την απόδραση των επικίνδυνων κακοποιών λίγες ώρες νωρίτερα στο λιμάνι του Πειραιά κατά τη μεταγωγή τους με προορισμό την Κρήτη, επισήμανε τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι μεταγωγές.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου όπου τον υποδέχτηκε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ και παρουσία των μελών του ΔΣ έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και άλλες δράσεις της Ομοσπονδίας.

Στο Λασίθι, μετά το συνέδριο της ΙΡΑ, ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λισιθίου κ. Γεώργιο ΚΑΡΤΣΑΚΗ όπου έγινε επίσης ενημέρωση των συναδέλφων, ενώ υπήρξε και συνάντηση στα γραφεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου με τον ΓΓ Δημόσιας Τάξης κ. Δ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ, τον Προϊστάμενο Επιτελείου Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, τον Προϊστάμενο του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Ανδρέα ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ και τους αξιωματικούς της Δ.Α. Λασιθίου, στους οποίους τέθηκε το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, όπου τον καλωσόρισε ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος ΠΙΚΡΑΚΗΣ ενώ ακολούθησε εκτενής ενημέρωση του Διοικητικού Συμβούλιο και των μελών που παρευρέθηκαν στη συνάντηση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…