Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δώστε το πράσινο φως στην Αστυνομία.
poasy4
Αθήνα, 05 Ιουνίου 2018
Αρ. Πρωτ.: 100/7/6

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Με αφορμή τις νέες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διμοιριών των Διευθύνσεων Αστυνομίας στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και λόγω των καθημερινών κινδύνων που διατρέχουν ανά την επικράτεια συνάδελφοί μας άλλων Αστυνομικών Υπηρεσιών, εξαιτίας της απροκάλυπτης ανοχής που απολαμβάνει διαχρονικά μια συγκεκριμένη μορφή εγκληματικότητας υπό το πέπλο του «αναρχισμού», η Ομοσπονδία μας επανέρχεται για πολλοστή φορά απαιτώντας από Κυβέρνηση και Πολιτικά Κόμματα να πράξουν τα «αυτονόητα»:

1.Να σταματήσουν να παρακολουθούν «από απόσταση ασφαλείας» το φαινόμενο αυτό, ανταλλάσσοντας κατηγορίες και, ω του θαύματος, όταν επέρχεται το μοιραίο, χάριν σκοπιμοτήτων, να χύνουν όλοι μαζί «κροκοδείλια δάκρυα». Θα το διαπιστώσουμε δυστυχώς σε λίγες ημέρες στο ετήσιο μνημόσυνο των αδικοχαμένων συναδέλφων μας.

2.Να συνειδητοποιήσουν ότι η ανοχή στη βία και την ανομία, υποσκάπτει τα θεμέλια της Δημοκρατίας και άρα, τους θεμελιώδεις της θεσμούς, Κυβέρνηση, Πολιτικά Κόμματα, Κρατικές Υπηρεσίες κλπ.

3. Να αναγάγουν το θέμα της ασφάλειας των πολιτών σε μείζον εθνικό ζήτημα, εντάσσοντας την πολιτική ασφαλείας ψηλά στην πολιτική ατζέντα των λαμβανόμενων μέτρων για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

4. Να θωρακίσουν τον αστυνομικό θεσμό με τις απαραίτητες εγγυήσεις έτσι ώστε απερίσπαστα οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες να καθαρίσουν το τοπίο από τις εστίες βίας και ανομίας, πριν θρηνήσουμε το επόμενο θύμα, καθόσον η αποθράσυνση των φορέων της εγκληματικής αυτής συμπεριφοράς, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε τραγωδίες.

Αυτά τα λίγα «αυτονόητα», -υπάρχουν φυσικά και πολλά άλλα- για να λάβουν σάρκα και οστά, προϋποθέτουν την ύπαρξη πολιτικής βούλησης, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Μοναδική πλέον διέξοδος από αυτό το φαύλο κύκλο της βίας και της χρόνιας μοιρολατρικής του αντιμετώπισης, αποτελεί η διαχρονική πρόταση της Ομοσπονδίας μας για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με μοναδικό αντικείμενο τη χάραξη μιας πολιτικής που θα δώσει το πράσινο φως στην Ελληνική Αστυνομία για να απαντήσει, χωρίς αντιδράσεις, στις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία την ίδια, προκλήσεις μιας δράκας ετερόκλητων εγκληματικών στοιχείων, που το μόνο που τους διατηρεί στη δημοσιότητα, είναι ο προκλητικός φόβος ορισμένων να τους αντιμετωπίσουν ως τέτοιους και μόνο ως τέτοιους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…