Super User

Super User

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2021 00:00

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας.

                                                                                                                                                                                                              Βέροια, 02-12-2021

ΘΕΜΑ : "Ανακοίνωση διαμαρτυρίας".

 

 Προς έκπληξη μας ακούσαμε και είδαμε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, το Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Χαράλαμπο να αποκαλεί τους συναδέρφους μας ως « ΜΠΑΤΣΟΥΣ ».

Ο απαξιωτικός και ρατσιστικός αυτός χαρακτηρισμός δεν μπορεί να προφέρεται από Έλληνα εκλεγμένο και εκπρόσωπο του Ελληνικού κοινοβουλίου, ούτε ως χάριν ειρωνικού πνεύματος σε συζήτηση, ούτε ως χάριν αστεϊσμού.

Καλούμε τον κ. Βουλευτή να ανακαλέσει δημόσια τη δήλωση του, ζητώντας συγνώμη απ΄ την Ελληνίδα και τον Έλληνα Αστυνομικό, που σε καθημερινή βάση δίνουν μάχη με το έγκλημα, με τίμημα ακόμη και τη ζωή τους και το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να καταδικάσει ευθέως και απερίφραστα το γεγονός.

Είναι λυπηρό να αναγκαζόμαστε ως Ένωση Αστυνομικών Ημαθίας να καλούμε Έλληνα Βουλευτή να ανακαλέσει χαρακτηρισμούς που δεν αρμόζουν σε κανέναν συνάδερφό μας, ενώ δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη συνείδηση κανενός.

 

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 200/5/83

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας προκάλεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας, η οποία με σχετικό έγγραφό της (αρ. πρωτ. 300/8/5) κατήγγειλε ότι σε βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου, που έχει την έγκριση του Υπουργείου και διδάσκεται κανονικά, υπάρχει σχετικό «λογοτεχνικό» απόσπασμα με τον γνωστό απαξιωτικό και προσβλητικό για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα Αστυνομικό, χαρακτηρισμό!

Η Ομοσπονδία διαβίβασε το έγγραφο-καταγγελία στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη ΚΕΡΑΜΕΩΣ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας, αλλά και το αίτημά μας να προβεί στις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε το κατάπτυστου περιεχομένου βιβλίο, να αποσυρθεί και να καταδικαστεί ως απαράδεκτο.

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία της κας Υπουργού με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, κατά την οποία ενημερωθήκαμε ότι η Υπουργός συμμερίστηκε την εύλογη διαμαρτυρία μας. Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, που αποτελεί παλαιότερη και όχι νέα έκδοση, θα διορθωθεί στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, ώστε να μην δημιουργεί παρανοήσεις ή να αφήνει σκιές στο αστυνομικό μας λειτούργημα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται από τη δημόσια εκπαίδευση επιζήμια, διχαστικά στερεότυπα, όταν το αρμόδιο Υπουργείο θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας αρχών και αξιών και να λαμβάνει υπόψη του ότι το συγκεκριμένο μάθημα αφορά ευαίσθητες, ηλικιακά, ομάδες της μαθητικής κοινότητας.

Ως Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίζει» με τις ευαισθησίες και την αξιοπρέπεια ατομικά των συναδέλφων μας και συνολικά της αστυνομικής οικογένειας.

Ο ρόλος και η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητα κεκτημένα των ιδίων, αναγνωρίζονται από την ελληνική κοινωνία και  αυτό πρέπει να είναι και το βασικό πρόταγμα κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται και δεν το υπηρετεί, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στον τόπο μας γενικότερα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Εστάλλει από τη Διεύθυνση Υγειονομικού του Γ.Ε.Σ. έγγραφο προς την αντίστοιχηΥπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., που αφορά στον προγραμματισμό εξετάσεων των δικαιούχων της Ελληνικής Αστυνομίας, στα Εξωτερικά Ιατρεία του 401 ΓΣΝΑ (χρόνια περιστατικά), μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (ΟΠΣΥΕΔ) και ειδικότερα με τη χρήση του Ηλεκτρονικού Κέντρου Εξυπηρέτησης Ληπτών Υγείας (ΗΚΕΛΥ) και σας την παραθέτουμε αυτούσια, ως συνημμένη.

Αθήνα, 05 Νοεμβρίου 2021

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ένα ακόμη διαχρονικό και πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας υλοποιείται με την υπ΄αριθ. 8000/28/40-δ΄ Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B΄ 5123 - 05.11.2021) και δίνεται τέλος στο Γολγοθά εκατοντάδων συναδέλφων που είχαν εγκλωβιστεί με τα 30 έτη ασφάλισης ΤΑΠΑΣΑ για την χορήγηση του εφάπαξ.

( Αναλυτικότερα στα συνημμένα αρχεία)

Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2021 00:00

Περιβολή χειμερινής στολής

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με διαταγή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, η περιβολή της χειμερινής στολής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021 έως και την Κυριακή 01 Μαϊου 2022

Σελίδα 1 από 249

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…