Διευκρίνιση απο το Αρχηγείο για τους αποσπασμένους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Με διαταγή (6-9-2018) το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., διευκρινίζει πως αλλάζει ο τρόπος χρηματοδότησης των δράσεων που υλοποιούνται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που επηρεάζει και τους ήδη αποσπασμένους αστυνομικούς στα νησιά.

Ειδικότερα, η ενίσχυση αστυνομικών Υπηρεσιών με προσωπικό για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου που συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας Σύνορα και Θεωρήσεις ( Εθνικό Πρόγραμμα ), θα αντικατασταθεί με άλλη ομώνυμη δράση από 1/10/2018 η οποία θα χρηματοδοτείται πλέον  από την Μηχανισμό Επείγουσας Βοήθειας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας – Τομέας σύνορα, θεωρήσεις, έτους 2017.  

Με βάση τη διαταγή, αστυνομικό προσωπικό και Ειδικοί Φρουροί, που θα αποσπούνται στο εξής από 1/10/2018 για φύλαξη, ασφάλεια και αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης  στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ), θα εντάσσονται στη νέα δράση.  Καθίσταται επίσης σαφές, πως οι δράσεις που λήγουν 30/9 και αφορούν τα ανωτέρω προγράμματα, δεν μπορούν να ανανεωθούν. Για το λόγο αυτό οι αποσπασμένοι συνάδελφοι δεν μπορούν να παραμείνουν ή να μεταπηδήσουν σε άλλη διαταγή απόσπασης, όπως επίσης δεν μπορούν να παρατείνουν την παραμονή τους σε τρέχουσες διαταγές απόσπασης. Καθιστά υποχρεωτικό να επιστρέψουν πίσω λόγω αλλαγής του προγράμματος χρηματοδότησης.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 08 Σεπτέμβριος 2018 19:31
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…