Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο νομικός σύμβουλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ, Χάρης Μπουκουβάλας, δίνει απαντήσεις για 13ο – 14ο μισθό.

Για το ζήτημα του 13ου και 14ου μισθού, που αφορά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και κατ’ επέκταση το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας, μίλησε στο katechaki.gr ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ, Χάρης Μπουκουβάλας. Όπως σημειώνει στη συνέντευξη του ο κ. Μπουκουβάλας «Δεν τίθεται θέμα 13ου και 14ου μισθού, αλλά για τα επιδόματα που τα αντικατέστησαν μέχρι να καταργηθούν κι αυτά».

Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης

Κύριε Μπουκουβάλα, τίθεται θέμα επαναφοράς 13ου- 14ου μισθού; Εξηγείστε μας με απλά λόγια τι είναι αυτή η «διεκδίκηση των δώρων» για την οποία τόσος λόγος γίνεται;
Όχι. Δεν τίθεται θέμα 13ου και 14ου μισθού. Η περικοπή αυτή, που συντελέστηκε ήδη με το 1ο μνημόνιο το 2010 κρίθηκε ως συνταγματικά ανεκτή με απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ ήδη από το έτος 2012. Τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το επίδομα αδείας περιορίστηκαν, μετά τους Ν.3833/2010 και 3845/2010 στο ποσό των 500€ για το δώρο Χριστουγέννων, 250€ για το δώρο Πάσχα και 250€ για το επίδομα αδείας. Ακολούθως, με το Ν.4093/2012, τα επιδόματα αυτά καταργήθηκαν για το σύνολο των μισθοδοτούμενων από το Δημόσιο, υπαλλήλων και συνταξιούχων. Όταν λοιπόν μιλούμε για δικαστική διεκδίκηση των δώρων, όπως είπατε, εννοούμε την καταβολή στους υπηρετούντες στο ελληνικό Δημόσιο των πιο πάνω επιδομάτων στο ύψος αυτό.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δικαιούνται τα δώρα;
Και τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπως και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, συνδέονται με το Δημόσιο με σχέση δημοσίου δικαίου. Συνεπώς και αυτοί μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά τα «δώρα», όπως ακριβώς οι δημόσιοι υπάλληλοι. Το γεγονός ότι μισθοδοτούνται με ειδικό μισθολόγιο δεν μεταβάλλει την άποψή μου, έστω κι αν διαφοροποιείται κάπως η νομική βάση της διεκδίκησης τους. Αυτά όμως είναι εξειδικευμένες νομικές κουβέντες, που δε νομίζω ότι ενδιαφέρουν τους αναγνώστες σας.

Τι ποσό δηλαδή μπορεί να διεκδικήσει ο καθένας; Ποιες αξιώσεις δεν έχουν παραγραφεί;
Σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό και τη νομολογία του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου, η παραγραφή είναι διετής, εκκινούμενη μάλιστα από την γένεση της απαίτησης. Συνεπώς, οι υπηρετούντες στην ΕΛ.ΑΣ. μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά το επίδομα Χριστουγέννων δύο ετών, του 2016 και του 2017, το δώρο Πάσχα επίσης δύο ετών, του 2017 και του 2018 και το επίδομα αδείας ομοίως δύο ετών του 2017 και του 2018. Το επίδομα Πάσχα και το επίδομα αδείας του 2016 έχουν παραγραφεί. Αντίθετα, εάν οι αγωγές ασκηθούν μέχρι και τα μέσα Δεκεμβρίου, θα μπορούσε να διεκδικηθεί και το δώρο Χριστουγέννων του 2018.

Υπάρχει ανησυχία ότι εάν παρέλθει το 2018, χωρίς να έχουν κατατεθεί αγωγές χάνονται τα επιδόματα ενός ολόκληρου χρόνου. Αληθεύει;
Όχι. Όπως εξήγησα και προηγούμενα κάθε επίδομα παραγράφεται 2 χρόνια αφότου καταστεί απαιτητό. Εάν παρέλθει το 2018 χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να έχουν καταθέσει αγωγή ή χωρίς να έχουν υποβάλλει αίτηση για την διακοπή της παραγραφής, τότε παραγράφεται το δικαίωμά τους να διεκδικήσουν το δώρο Χριστουγέννων του 2016 και μόνο. Εάν δεν κάνουν το ίδιο μέχρι τον Απρίλιο του 2019, τότε χάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης του δώρου Πάσχα του 2016 και ούτω καθεξής.

Σε ποιο δικαστήριο προσφεύγουν οι υπάλληλοι και συγκεκριμένα οι Αστυνομικοί, με ποια διαδικασία; Πόσο θα διαρκέσει και πόσο θα στοιχίσει;
Το ένδικο μέσο που ασκείται είναι αγωγή ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σε κάθε περίπτωση, ή και τοπικού Διοικητικού Πρωτοδικείου, ανάλογα με τον τόπο υπηρεσίας του καθενός. Για λόγους οικονομίας, συνιστώνται οι ομαδικές αγωγές μέχρι 50 ενάγοντες η καθεμία και όχι ατομικές. Ο χρόνος απονομής της διοικητικής Δικαιοσύνης είναι -δυστυχώς- πολύ μεγάλος αν και πρόσφατα έχει αισθητά περιορισθεί. Ως προς το κόστος, εξαρτάται από την προσφορά του κάθε δικηγόρου, χωρίς εδώ να θέλω να πω τίποτα περισσότερο για την αμοιβή του οποιουδήποτε συναδέλφου αναλάβει. Πρέπει όμως να είμαστε ξεκάθαροι: ελπίζω και εύχομαι η συγκεκριμένη διεκδίκηση να κριθεί από τα ανώτατα Δικαστήρια της Χώρας προτού συζητηθούν σε πρώτο βαθμό οι αγωγές που θα κατατεθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Σας θυμίζω ότι ήδη έχει επιληφθεί παρόμοιας υπόθεσης το αρμόδιο Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας. Εάν βέβαια διαγνωσθεί αντισυνταγματικότητα των διατάξεων που καταργούν τα δώρα, τότε θα υπάρξει παραπομπή στην Ολομέλεια, οπότε θα χρειαστεί ακόμα κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι την αμετάκλητη κρίση του ανωτάτου Δικαστηρίου.

Τελικά να κάνουν αγωγές οι αστυνομικοί ή όχι;
Ό,τι κριθεί από το ΣτΕ θα αφορά τελικά και στους Αστυνομικούς, αλλά και σε όλους όσους αμείβονται με ειδικά μισθολόγια. Πλην όμως, οι παραγραφές τρέχουν. Εάν μία αξίωση παραγραφεί δεν αναβιώνει, χάνεται οριστικά. Δεν μπορώ να συστήσω στους Έλληνες Αστυνομικούς να αδιαφορήσουν, μπορώ όμως με ασφάλεια να συστήσω να μην πανικοβάλλονται.

Με την ιδιότητά σας ως νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ, την μακροχρόνια εμπειρία σας και την βαθιά γνώση σας των ζητημάτων των Αστυνομικών τι έχετε κάνει ως Ομοσπονδία και τι συμβουλεύετε;
Ο ρόλος της Ομοσπονδίας και εμού προσωπικώς ως επί σειρά ετών νομικού συμβούλου αυτής, είναι θεσμικός. Δεν περιμένουμε ένα θέμα ή μια διεκδίκηση «να γίνουν της μόδας» για να τα αναδείξουμε. Με συνέπεια, βαθιά γνώση και προνοητικότητα έχουμε ήδη ανακαινίσει το θέμα περισσότερο από ένα έτος τώρα, παράλληλα με τις μεγάλες διεκδικήσεις και τις ιστορικές ανατροπές των μνημονιακών νόμων των ειδικών μισθολογίων που ήδη δύο φορές μέχρι σήμερα έχουμε προσβάλλει και έχουν κηρυχθεί αντισυνταγματικοί, ενώ περιμένουμε και την νέα κρίση του ΣτΕ για το τρίτο κατά σειρά μισθολόγιο που νομοθετήθηκε. Τίποτα δεν μας αιφνιδιάζει. Αλλά και τίποτα δεν είναι και ευκαιριακό για εμάς. Οι κινήσεις μας είναι μεθοδικές, στοχευμένες και έχουν βάθος χρόνου. Η νομική μου εισήγηση θα διατυπωθεί στα αρμόδια συλλογικά όργανα και οι αποφάσεις τους θα είναι συλλογικές, προς το συμφέρον όλων των ανδρών και γυναικών Αστυνομικών – μελών των Α’βάθμιων Σωματείων, με απόλυτο σεβασμό ταυτόχρονα και στο τελευταίο ευρώ τους, που με τόσο κόπο αποκερδαίνουν.

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 20 Οκτώβριος 2018 13:29
Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…