Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Εργασιακός μεσαίωνας στη γη της επαγγελίας!!

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο 

Κύριε Πρόεδρε, 

   Σήμερα, 30-01-2019, την ώρα που το σύνολο των πρωτοβάθμιων Ενώσεων έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο και τις αστυνομικού ενδιαφέροντος ιστοσελίδες με αναρτήσεις για τις νέες θέσεις τακτικών μεταθέσεων (και ορθώς πράττουν), εμείς έχουμε την υποχρέωση να αναδείξουμε τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στις Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας!!

   Για τρίτη συνεχόμενη μέρα, διμοιρίες και ομάδες Ο.Π.Κ.Ε., καλούνται να υπηρετήσουν 152 χλμ. μακριά από την έδρα τους σε 8ωρη βάρδια ( συνολικά 13 ώρες συνυπολογίζοντας μετάβαση και επιστροφή). Οι ίδιοι συνάδελφοι καθημερινώς ταξιδεύουν 5 ώρες, ενδιάμεσα εκτελούν τη βάρδια τους, αλλά δεν δύναται να διανυκτερεύσουν, λόγω της «γνωστής διαδικασίας»… Δηλαδή δεν τους επιτρέπεται η διανυκτέρευση για μόλις 8 χλμ…!!!!!

   Δυστυχώς κάτι τέτοιες καταστάσεις, δεν μπορούν παρά να φέρουν στη μνήμη μας, πως η ίδια επιλογή τον Ιούνιο του 2013, παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή τεσσάρων συναδέλφων της Ο.Π.Κ.Ε. Ημαθίας, καθώς κατά την επιστροφή τους μετά από 8ωρη υπηρεσία και συνεχές ταξίδι, έπεσαν θύματα τροχαίου ατυχήματος.

   Η προαναφερόμενη αντιμετώπιση αυτού του θέματος διεγείρει πολλά ερωτηματικά:

  • Πόσο δύσκολο είναι οι περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα να εξυπηρετηθούν από όμορους νομούς; Τόσο δεσμευτικό είναι αν ανήκουν σε διαφορετική Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση και δεν μπορούν να εξυπηρετούν η μία την άλλη?
  • Πότε επιτέλους θα θεσμοθετηθεί αυτή η κοστολόγηση των Υπηρεσιών; Να ξέρουμε επιτέλους πόσο πλήττεται οικονομικά το κράτος όταν ανακοινώνονται μέτρα τάξης -τροχαίας και ασφάλειας.
  • Άραγε θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση αν ο διατάσσων είχε μπροστά του την αντιστοιχία “μέτρα – κόστος”;;

   Και σαν να μην έφτανε όλο αυτό, κερασάκι στην τούρτα προστέθηκε και το γεγονός ότι θεωρείται διοικητική μέριμνα, το κρουασάν και το νερό που διαμοιράζονται στους συναδέλφους… επί πληρωμή!!!

   Παρακαλούμε όπως, αφού μεταβιβάσετε τα ως άνω καταγγελλόμενα στη φυσική μας ηγεσία, να μας ενημερώσετε δια του νομικού συμβούλου της ομοσπονδίας, για τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων που εκπροσωπούμε, προς επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος τους!

   Μετά τα ανωτέρω, χαιρετίζουμε και εμείς με της σειρά μας, την προσπάθεια του Αρχηγείου, να ενισχύσει με δυνάμεις την περιφέρεια με τις τακτικές μεταθέσεις, ενημερώνοντας έτσι όσους ενδιαφέρονται να έρθουν στην επαρχία, πως δεν είμαστε τελικά η γη της επαγγελίας!!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Ιανουάριος 2019 10:24
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…