Προκήρυξη για εισαγωγή αστυνομικών στη σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

Η ΕΛΑΣ ανακοινώνει διαγωνισμό για την εισαγωγή, των ήδη υπηρετούντων αστυνομικών (Ανθυπαστυνόμων, Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων και Αστυφυλάκων) γενικών καθηκόντων, στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, με το σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 Ημερήσιου Γενικού Λυκείου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Οακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή με τις Πανελλήνιες 2020, κατά κατηγορία, θα καθορισθεί με συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την υπογραφή της προβλεπόμενης Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη.

Οι υποψήφιοι δύνανται να συμμετάσχουν:

α. Για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση, που θα καλυφθούν:

- Κατά 40% από υποψηφίους, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2018, είτε:

- Κατά 60% από υποψηφίους, που συμμετείχαν στις γραπτές πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2019.

β. Για το 90% των θέσεων, που θα καλυφθούν από υποψηφίους, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις γραπτές Πανελλαδικές εξετάσεις Ημερήσιων Γενικών Λυκείων έτους 2020.

Οι υποψήφιοι αστυνομικοί μπορούν αν το επιθυμούν, να διαγωνιστούν με το σύστημα γραπτών εξετάσεων που ίσχυσε κατά το προηγούμενο εκπαιδευτικό έτος (2019-2020), προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Το ποσοστό αυτό θα καθοριστεί με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των υποψηφίων που θα διαγωνιστεί με το σύστημα αυτό [εφ’ εξής «ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»]. Εναλλακτικά, έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν να συμμετάσχουν στις γραπτές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στην εν λόγω Σχολή, με τους όρους, προϋποθέσεις και διαδικασίες, που ισχύουν το σχολικό έτος 2019-2020 [εφ’ εξής «ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»].

Επισημαίνεται ότι τα δύο συστήματα (παλαιό/νέο) έχουν διαφορετική εξεταστέα ύλη, διαφορετικό ποσοστό θέσεων για κάθε σύστημα, διαφορετικό τρόπο υπολογισμού μορίων κλπ.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να απευθύνονται, είτε τηλεφωνικά, είτε με email, καθώς και με οποιονδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο που θα καθοριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στα Λύκεια της περιοχής τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία και τις λοιπές διευκρινίσεις - λεπτομέρειες των εξετάσεων. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες των επαναληπτικών εξετάσεων του Σεπτεμβρίου που καθορίζονται στις διατάξεις του άρθρου 13Α παρ. 3 του ν. 4186/2013, όπως προστέθηκε με το άρθρο 12 παρ. 2 του ν. 4468/2017, δεν εφαρμόζονται για τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

 

Επισυνάπτεται συνημμένη η προκήρυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Μάιος 2020 20:06
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Συνημμένα αρχεία:

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…