Επιστολή διαμαρτυρίας

Αθήνα, 18 Μαρτίου 2021

Αρ. Πρωτ.:600/15/23

 

Κύριοι της ΟΕΝΓΕ,

 

Διαμαρτυρόμαστε για την αφίσα, με την οποία καλείτε τα μέλη σας και κάθε ενδιαφερόμενο στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 17/3, 6.30 μμ στην Πλατεία Συντάγματος, για την προβολή των αιτημάτων σας.

Σε αυτή απεικονίζονται δύο «σιδερόφρακτοι» και απρόσωποι αστυνομικοί, ένοπλοι και με πλήρη εξάρτηση, να χειροπεδούν μία γυναίκα, ιατρό ή νοσηλεύτρια, που επευφημείται από τους περίοικους!

Δεν είμαστε τέτοιοι!

Είμαστε συνάδελφοί σας, εργαζόμενοι στον εξίσου ευαίσθητο με τον δικό σας τομέα της δημόσιας ασφάλειας και αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όπως κι εσείς, τον ανθρώπινο πόνο και αδυναμία, διώκουμε το έγκλημα και προσφέρουμε προστασία στον απλό και ανήμπορο πολίτη. Υπηρετούμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

Τραυματιζόμαστε και σκοτωνόμαστε κατά την εκτέλεση του δύσκολου καθήκοντός μας. Το γνωρίζετε, γιατί εσείς οι ίδιοι μας περιθάλπετε.

Πρώτιστοι καταστατικοί σκοποί του συνδικαλιστικού μας κινήματος είναι η ανάπτυξη αλληλεγγύης ανάμεσα στους εργαζόμενους, η συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους αγώνες τους, η προαγωγή των δημοκρατικών θεσμών, η προστασία κάθε εργαζόμενου από παραβιάσεις νόμων από τη Διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. και η πάλη για τη δημοκρατία, την κοινωνική πρόοδο και την ειρήνη (άρθρο 2 παρ. 4,5, 6,10 και 11 Καταστατικού μας).

Σας είναι ξένες οι πιο πάνω αρχές; Δεν αποτελούν και δικούς σας σκοπούς, κάθε επιπέδου συνδικαλιστικής έκφρασης του κλάδου σας; 

Δεν σας επιτρέπουμε να μας στοχοποιείτε σαν εργασιακή ομάδα και πρόσωπα!  

Αξίζουμε σεβασμού και αναγνώρισης για το έργο μας και τον επαγγελματισμό μας, όπως τον ίδιο εκφράζουμε κι εμείς για τον δικό σας. Τιμωρούμε όσους παραβιάζουν τις αρχές και τους σκοπούς μας και πορευόμαστε μαζί με την κοινωνία, υπηρετώντας την!

Δεν ανεχόμαστε τέτοιου είδους στιγματισμό και περιθωριοποίηση!

Σας καλούμε άμεσα, με κάθε πρόσφορο τρόπο να ανασκευάσετε και να αποκαταστήσετε την τιμή και το κύρος του Έλληνα Αστυνομικού, που -ακουσίως ευελπιστούμε- προσβάλλατε.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…