Χορήγηση προσωπικών δανείων εκτάκτων αναγκών σε ασφαλισμένους στους Τομείς Τ.Π.ΑΣ και Τ.Π.Υ.Α.Π. του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α για το έτος 2021

Με σημερινό (21-04-2021) έγγραφο του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α., ανακοινώθηκε η εγκύκλιος χορήγησης δανείων, σύμφωνα με την οποία γνωρίζεται ότι η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ορίζεται η Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 και λήξης η Τετάρτη 19 Μαΐου 2021.

Δικαιούμενοι λήψης δανείου είναι οι ασφαλισμένοι του Τομέα Πρόνοιας Αστυνομικών (Τ.Π.ΑΣ - τ. Ελληνική Χωροφυλακή) και του Τομέα Πρόνοιας Υπαλλήλων Αστυνομίας Πόλεων (Τ.Π.Υ.Α.Π. – τ. Αστυνομία Πόλεων), που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δέκα (10) έτη ασφάλισης.

Αντίστοιχα δεν δικαιούνται αίτησης

  • ασφαλισμένοι στον Τομέα Τ.Π.ΑΣ. & Τ.Π.Υ.Α.Π. [Αστυνομικοί και Πολιτικοί Υπάλληλοι (ασφαλισμένοι Πολιτικοί Υπάλληλοι μόνο για τον Τ.Π.Υ.Α.Π.)] με λιγότερα από 10 έτη ασφάλισης.
  • ασφαλισμένοι  που έχουν λάβει δάνειο από το Ταμείο τα τρία τελευταία έτη (2018 - 2019 - 2020) και έχουν ενεργό δάνειο κατά την περίοδο υποβολής των αιτήσεων. Ωστόσο, όσοι μέτοχοι έχουν λάβει δάνειο το έτος 2018 και εξοφλήσουν κανονικά (χωρίς προεξόφληση) και την τελευταία δόση εντός του τρέχοντος έτους, δύνανται στη συνέχεια να υποβάλουν νέα αίτηση σύμφωνα με τα ισχύοντα της παρούσας. 
  • ασφαλισμένοι που έχουν ενταχθεί ή υπέβαλαν αίτηση για ένταξη σε εξωδικαστική - φιλική ρύθμιση οφειλών ή στον ν.3869/2010 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει τόσο οι ίδιοι όσο και οι σύζυγοί τους εάν είναι έγγαμοι καθώς επίσης και περιπτώσεις κατά τις οποίες το καθαρό υπόλοιπο των μηνιαίων αποδοχών τους υπολείπεται του κατώτατου ορίου που έχει ορισθεί στην παρούσα. Επίσης ασφαλισμένοι που έχουν υπαχθεί στον ν. 3869/10 και δεν διαθέτουν απόφαση αρμοδίου δικαστηρίου πιστοποίησης της απαλλαγής τους, από κάθε τυχόν υφιστάμενο υπόλοιπο οφειλής έναντι όλων των πιστωτών τους. 
  • ασφαλισμένοι που έχουν οφειλές σε πιστωτικές κάρτες και υπερανάληψη συνολικά άνω των 6.000,00 €, σε συνδυασμό με την ύπαρξη άλλων δανείων, εκτός αυτών που εξυπηρετούνται και εμφαίνονται στη μισθοδοσία τους. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά και λοιπές λεπτομέρειες (περιπτώσεις χορήγησης δανείου), όπως απευθυνθείτε στις γραμματείες των Υπηρεσιών σας.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Απρίλιος 2021 15:52
Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…