Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Απόφαση σταθμός για τους ασφαλισμένους του ΤΕΑΠΑΣΑ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΠΑΣΑ αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία την προαιρετική ένταξη στον κλάδο υγείας υπαλλήλων αστυνομίας πόλεων και των αστυνομικών που είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο της πρώην χωροφυλακής και έχουν μέχρι δέκα (10) έτη υπηρεσίας, καθώς και την υποχρεωτική ένταξη στο ταμείο όλων των εφεξής νεοπροσλαμβανομένων στο Σώμα.

Επίσης με την ίδια απόφαση για τους ασφαλισμένους του κλάδου υγείας, εγκρίθηκαν :

α) η αύξηση του επιδόματος τοκετού σε 700 ευρώ για μονή κύηση, 1400 ευρώ για διπλή κύηση (δίδυμα), κ.ο.κ..

β) καταβολή στους ασφαλισμένους εκτός του ποσοστού συμμετοχής του φαρμάκου, και επιπλέον ποσοστού, ύψους 50%, που προκύπτει από τυχόν διαφορά μεταξύ τιμής αναφοράς και ασφαλιστικής αποζημίωσης του φαρμάκου.

γ) θεσπίζεται επίδομα οικονομικής παροχής στις παρακάτω περιπτώσεις:

1) απώλεια ζωής για οποιονδήποτε λόγο, των άμεσα, εν ενεργεία ασφαλισμένων στην υπηρεσία ως εξής:

- 2.000 ευρώ για άγαμα μέλη

- 3.000 ευρώ για έγγαμους χωρίς τέκνα

- 4.000 ευρώ για μέλη με τέκνα

2) αντικατάστασης – serviceεξαρτημάτων άκρων λόγω ακρωτηριασμού, των άμεσα, εν ενεργεία στην υπηρεσία ασφαλισμένων ύψους 4. 000 ευρώ.

Επισημαίνω ιδιαίτερα ότι, όπως καταδεικνύουν οι αναλογιστικές μελέτες, ο κλάδος υγείας είναι πλεονασματικός και βιώσιμος  και με την προαναφερόμενη απόφαση ενισχύεται η βιωσιμότητά του, καθώς θα ενταχθούν σε αυτό χιλιάδες νέα μέλη και σε νεαρές ηλικίες. Το ποσοστό εισφοράς παραμένει στο 1,5% επί των συντάξιμων αποδοχών για τα ήδη ασφαλισμένα μέλη, αλλά και για τους νεοεισερχόμενους εφεξής. Λεπτομέρειες για την συμμετοχή στο ταμείο των επιθυμούντων συναδέλφων θα εκδοθούν από το ΤΕΑΠΑΣΑ.

Εδραία άποψη του υπογράφοντος είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι που είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο της π. χωροφυλακής και έχουν μέχρι δέκα (10) έτη υπηρεσίας, πρέπει να ασφαλιστούν στον κλάδο υγείας, γιατί μόνο οφέλη θα έχουν αυτοί και οι οικογένειες τους. Καταβάλλοντας ένα μικρό χρηματικό ποσό κάθε μήνα (20 έως 40 ευρώ περίπου), αναλόγως του ύψους του μισθού των, έχουν τις προαναφερόμενες παροχές υγείας, οι οποίες είναι σημαντικές, ιδιαίτερα στην σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι μας.

 

   Βασίλης Βράντζας

         Πρόεδρος Ένωσης Αξιωματικών Αττικής

Μέλος του Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ (εκπρόσωπος Π.Ο.ΑΞΙ.Α.)

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 09:44
Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…