Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αναλάβετε τις ευθύνες σας! Μην παίζετε με τις αγωνίες μας!

Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σήμερα, εορτή της Ημέρας της Αστυνομίας και του Αγίου Αρτεμίου, από το πρωί η Ομοσπονδία ελάμβανε πλήθος τηλεφωνημάτων από συναδέλφους μας- σοκαρισμένους για την αυξημένη φορολογική κράτηση στη μισθοδοσία τους, σε σχέση με αυτή του προηγούμενου μήνα.

Το προεδρείο ασχολήθηκε από την πρώτη στιγμή, επικοινωνώντας με τους αρμόδιους αξιωματούχους του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για να διαπιστώσει τι ακριβώς έχει συμβεί, αλλά μέχρι αυτήν την ώρα από την πλευρά τους δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση, αν και γνωρίζουν να εκδίδουν Δελτία Τύπου επί παντός επιστητού.

Για το λάθος που έχει διαπραχθεί, αναστατώνοντας χιλιάδες αστυνομικούς, η Ομοσπονδία κινήθηκε άμεσα, διαπίστωσε δε ότι οι αυξημένες κρατήσεις της τελευταίας μισθοδοσίας αφορούν στα 5νθημερα και νυχτερινά του προηγούμενου μήνα, που κατά λάθος δεν είχαν υπολογιστεί με το ποσοστό 20% όπως προβλέπεται, αλλά με πολύ λιγότερα ποσοστά.

Το Αρχηγείο, αντί να λειτουργεί ανεύθυνα, οφείλει να εκδώσει Δελτίο Τύπου, να ενημερώσει και να δώσει λύση στο πρόβλημα, διότι προφανώς το γνώριζε από το Σεπτέμβριο, αλλά ποιούσε την νήσσα.

Σε κάθε περίπτωση ο χειρισμός της υπόθεσης δεν συνιστά υπευθυνότητα, βρωμά συγκάλυψη και κουκούλωμα των υπευθύνων, οι οποίοι οφείλουν να λογοδοτήσουν.

Από την πλευρά μας προτείνουμε ο καταμερισμός της επιβάρυνσης κατά την τρέχουσα μισθοδοσία να γίνει αναλογικά σε τουλάχιστον τρεις δόσεις, σε επόμενες μισθοδοσίες και έως την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έτους 2023, διευκολύνοντας εκείνους που αφορά ένα λάθος που έχει διαπραχθεί από άλλους.

Λυπούμαστε πολύ, αλλά σήμερα τελικά, θα γίνουμε «εκπρόσωποι» του Αρχηγείου διότι δεν έχουν το σθένος να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…