Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΘΕΜΑΤΑ Δ.Σ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Δελτίο Τύπου της ΕΑΥΝΗ


Χθες, 25/05/2017 και ώρα 17.30 στο ξενοδοχείο «ΑΙΓΕΣ» στην Βέροια, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αστυνομικός  Διευθυντής της ΔΑ Ημαθίας κ.ΣΙΜΟΥΛΗΣ Χρήστος, ο Διοικητής της ΣΜΕΒΕ κ. ΚΟΥΓΚΑΣ Διονύσιος, ο πρόεδρος της ΕΑΥΝ Ευβοίας και ταμίας της ΠΟΑΣΥ κ.ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ κ.ΣΦΕΛΙΝΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος ως εκπρόσωπος της ΠΟΑΣΥ,  η πρόεδρος της ΕΑΥΝ Ροδόπης κ.ΤΖΑΤΖΑΝΑ Σταυρούλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥΝ Πιερίας κ.ΦΩΤΗΣ Δημήτριος, ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ.ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ Χρήστος, ο πρόεδρος της ΤΔ της IPA Ημαθίας κ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος, ο αντιπρόεδρος των αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Ημαθίας κ.ΤΡΙΓΚΑΣ Νικόλαος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SOYKOS ROBOTS SA κ.ΣΟΥΚΟΣ Κων/νος καθώς και το σύνολο των Διοικητών των Υπηρεσιών του Νομού μας και πλήθος συναδελφισσών και συναδέλφων.
Κατά την διάρκεια των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης, αναλύθηκαν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας ενώ δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση από όλους τους ομιλητές στις διατάξεις του νεοκαταρτισθέντος ειδικού μισθολογίου Ενόπλων Δυνάμεων – Σωμάτων Ασφαλείας που περιλαμβάνονται στον προσφάτως ψηφισθέντα από την Ελληνική Βουλή Ν.4472/2017 και στις δυσμενείς συνέπειες που αυτές επιφέρουν στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.
Αναλυτικότερα , εν αρχή καταδικάστηκε απερίφραστα η πρόδηλη αντισυνταγματικότητα των διατάξεών του, όπως αυτή κρίθηκε από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής προ της ψήφισής τους και σαφώς προσκρούουν στις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις του ΣτΕ, οι οποίες αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός μας, επιτάσσουν τόσο την επαναφορά των μισθών μας όχι κάτω από τα επίπεδα του Ιουλίου 2012, αλλά και σε εξ ολοκλήρου αναδρομική επιστροφή των περικοπών, όπως αυτές επιβλήθηκαν με το 1ο μνημόνιο.
Από τον Πρόεδρο της Ένωσής μας, καυτηριάστηκε το γεγονός ότι ο αιφνιδιαστικός και άνευ προηγουμένου διαλόγου, πρόχειρος τρόπος που το Πολυνομοσχέδιο εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή, δημιουργεί την εντύπωση μιας Κυβέρνησης Ακυβέρνητης. Επισημάνθηκαν οι ανισότητες που προκαλεί στο αστυνομικό προσωπικό η εφαρμογή της μισθολογικής κατηγοριοποίησης, η οποία φαίνεται να έγινε όχι με τα οφειλόμενα κριτήρια, αλλά με τρόπο τέτοιο που και τις εργασιακές συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόμαστε δεν λαμβάνει υπόψη και ανοίγοντας αδικαιολόγητα την «ψαλίδα» μεταξύ υψηλόβαθμων και χαμηλόβαθμων στελεχών, δημιουργεί συνθήκες διαίρεσης και αντιπαλότητας, που σε καμιά περίπτωση δεν επιδρούν θετικά στην εν γένει λειτουργία του Σώματος, όταν αυτό εκ των πραγμάτων καλείται πλέον να αποδώσει μέσα σε ένα κλίμα δυσαρέσκειας που προκαλούν οι αδικίες του Νέου Ειδικού Μισθολογίου.
Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, η Ένωσή μας αποφάσισε να τιμήσει τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ.ΚΟΥΓΚΑ Διονύσιο για την καθοριστική συμβολή του στην διαδικασία ίδρυσης και λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου σκοπευτηρίου κλειστού τύπου στις εγκαταστάσεις της ΣΜΕΒΕ, επιδίδοντας σε αυτόν τιμητική πλακέτα. Επίσης, τίμησε απονέμοντας τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας SOYKOS ROBOTS SA κ.ΣΟΥΚΟ Κων/νο για την δωρεά και ίδρυση κλειστού σκοπευτηρίου στη ΣΜΕΒΕ, ενώ τέλος τίμησε απονέμοντας τιμητική πλακέτα, στον Διοικητή Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας και την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, για την εξαίρετη εκτέλεση των καθηκόντων τους, με την σημαντική προσφορά τους στην καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών στην Ημαθία.
Ο Πρόεδρος και ο Ταμίας της ΕΑΥΝΗ, κατέθεσαν τον Διοικητικό και Οικονομικό απολογισμό του Σωματείου μας για το έτος 2016, οι οποίοι και υπερψηφίστηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη μας, δίνοντας έτσι ψήφο εμπιστοσύνης στο έργο που επιτελούμε. Οι εργασίες της ΓΣ έκλεισαν αποτυπώνοντας το μήνυμα πως όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να επιτύχουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον Έλληνα αστυνομικό και τον πολίτη αυτής της χώρας.
                                                   

 

 

Διαβάστηκε 1241 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μάιος 2017 10:57
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Συνημμένα αρχεία:
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…