ΘΕΜΑΤΑ Δ.Σ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ - Αγωγή για τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών σύμφωνα με απόφαση ΣτΕ

                                              

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΡΟΣ: Μέλη Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας
ΚΟΙΝ: Υπηρεσίες Δ.Α. Ημαθίας

Βέροια, 05 Δεκεμβρίου 2016

ΘΕΜΑ: « Αγωγή για τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικής διαφοράς αποδοχών σύμφωνα με απόφαση ΣτΕ »

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Με τις υπ’ αριθμ. 2194/2014 και 2195/2014 αποφάσεις Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές οι περικοπές των στελεχών Σ.Α. που είχαν επιβληθεί με το Ν. 4093/2012.
Σε συμμόρφωση με τις ανωτέρω αποφάσεις, το Δημόσιο όφειλε να αποκαταστήσει τις αποδοχές στο ύψος προ της 1/8/2012 και να μας καταβάλει αναδρομικά το σύνολο των οφειλομένων διαφορών, το οποίο μέχρι σήμερα δεν έπραξε.
Σε πλήρη επιβεβαίωση των ανωτέρω, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την όλως προσφάτως υπ΄ αριθμ. 1125/2016 απόφασή του, ακύρωσε την πλημμελή κατά τα ανωτέρω συμμόρφωση της εκτελεστικής Διοίκησης στις προγενέστερες και εν προκειμένω στην 2194/2014 προηγούμενη απόφασή του, εμμένοντας στο ότι η απορρέουσα από τις συνταγματικές διατάξεις, αρχή της ιδιαίτερης μισθολογικής μεταχείρισης των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας και δη της ΕΛ.ΑΣ., επιβάλλει την αποκατάσταση - επαναφορά των αποδοχών σας στα μισθολογικά επίπεδα του Ιουλίου 2012.
Για το χρονικό διάστημα από 1-01-2015 έως και 31-12-2016 (2 έτη) έχουν προκύψει νέες μισθολογικές διαφορές μεταξύ των ποσών που έχουν λάβει τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλειας και αυτών που θα έπρεπε να λαμβάνουν δυνάμει του νόμου 3205/02, που καθόριζε το ύψος των αποδοχών μέχρι 31-07-12.

Επομένως, όσοι αστυνομικοί όλων των βαθμίδων της ιεραρχίας- μέλη του σωματείου μας επιθυμούν να προσφύγουν δικαστικά, η διεκδίκηση των αξιώσεών τους, μπορεί έως την 15/12/2016 (Ζήτημα παραγραφής υπάρχει για το χρόνο πέραν της 31-12-2016) να καταθέσει στην Ένωσή μας μέσω των δικηγορικών γραφείων που μας απέστειλαν τις προσφορές , αγωγή.

Δικηγορικό Γραφείο Γεωργίου Λάγου:
Η αμοιβή του γραφείου θα είναι τριάντα (30) ευρώ, χωρίς οιαδήποτε άλλη αμοιβή ή ποσοστό επί των όσων μας καταβληθούν ως αναδρομικές διαφορές. Σε περίπτωση άσκησης έφεσης εκ μέρους του Δημοσίου, το γραφείο θα μας εκπροσωπήσει στο Εφετείο χωρίς άλλη αμοιβή.
Αν το Δημόσιο καλύψει πλήρως τις προκύπτουσες διαφορές από την παράνομη απομείωση των αποδοχών μας προ της κατάθεσης αγωγής, θα μας επιστραφεί ολόκληρο το χρηματικό ποσό που καταβάλλαμε ως αμοιβή του γραφείου.

Δικηγορικό Γραφείο Χαράλαμπος Κ. Μπουκουβάλας Νομικός Σύμβουλος Π.Ο.ΑΣ.Υ.
Τα έξοδα σύνταξης, κατάθεσης, επίδοσης και εκδίκασης των αγωγών σε πρώτο βαθμό δεν θα υπερβαίνουν τα 32 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Για την είσπραξη του ανωτέρω ποσού θα εκδοθεί ΑΠΥ την ημέρα κατάθεσης της αγωγής. Αν επέλθει πλήρης ικανοποίηση του ενάγοντος με νομοθετική ρύθμιση πριν την κατάθεση της αγωγής του, η αγωγή δεν θα κατατεθεί τυχόν δε καταβληθέντα ποσά θα επιστραφούν.
Πέραν των ανωτέρω, ο ενάγων θα καταβάλλει στο γραφείο ως αμοιβή ποσοστό 3% πλέον ΦΠΑ, κάθε ποσού που θα του καταβληθεί ως αναδρομική διαφορά αποδοχών για το διάστημα από 1-1-2015 έως 31-12-2016 (συμπεριλαμβανομένης κάθε καταβολής κατ΄ εφαρμογήν νομοθετικής ρύθμισης, εξώδικου συμβιβασμού ή δικαστικής απόφασης). Η ανωτέρω αμοιβή υπολογίζεται επί του κάθε φορά καθαρού επιδικασθέντος ποσού συμπεριλαμβανομένων τυχόν τόκων. Για κάθε καταβολή το γραφείο μας θα εκδίδει ΑΠΥ κατά το χρόνο είσπραξης.

Με την παρούσα επισυνάπτονται συνημμένα δικαιολογητικά έγγραφα τα οποία απαιτούνται για την ατομική κατάθεση αγωγής από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Παρακαλούνται όσοι συνάδερφοι ενδιαφέρονται να ασκήσουν το ως άνω δικαίωμα τους , όπως συμπληρώσουν τα απαραίτητα έγγραφα και τα προσκομίσουν στα γραφεία της Ένωσης μας αυτοπροσώπως ή δια μέσω μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου το Σάββατο 10/12/2016 από ώρες 09:00 έως 12:00 και το Σάββατο 17/12/2016 από ώρες 09:00 έως 12:00.

 

                                      

 

 

Διαβάστηκε 1244 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 06 Δεκέμβριος 2016 14:09
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
Συνημμένα αρχεία:

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…