Διευρύνονται οι παροχές του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α.

Αθήνα, 12 Απριλίου 2022

Αρ. Πρωτ.: 506/8/6

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι μετά την υπ’ αριθ. 55/28, από 22-12-2021, απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑ.Π.Α.Σ.Α. και την έγκριση της εκπονηθείσας αναλογιστικής μελέτης του Κλάδου Υγείας του, τόσο από το Υπουργείο Εργασίας, όσο και από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, υπεγράφη από τον Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και  δημοσιεύτηκε στην Eφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 1651), τροποποίηση της υπ΄αριθ. ΓΔΟΕΣ/1/1/105-α΄από 27-6-2019 Υπουργικής Απόφασης με την  οποία  δίνεται η δυνατότητα ένταξης  νέων μελών σε αυτόν, καθώς και θέσπιση νέων παροχών.

Ειδικότερα, μετά από τις προτάσεις της Π.Ο.ΑΣ.Υ., καθώς και τη στήριξη του συνόλου του συνδικαλιστικού κινήματος, με την παραπάνω υπογραφείσα Απόφαση τροποποιούνται οι προϋποθέσεις ένταξης στον ως άνω Κλάδο έτσι ώστε οι εν ενεργεία αστυνομικοί υπάλληλοι, που είναι ασφαλισμένοι στους τομείς της τέως Χωροφυλακής, να έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης ένταξης, με χρόνο υπηρεσίας που δεν ξεπερνά τα δεκαπέντε (15) έτη, αντί των δέκα (10) ετών που ισχύει μέχρι τώρα.

Επίσης, εμπλουτίζονται, χωρίς να πραγματοποιείται καμία αύξηση στη μηνιαία κράτηση των συναδέλφων, οι χορηγούμενες ειδικές οικονομικές παροχές, όπως η κάλυψη του εμβολιασμού των ανηλίκων έμμεσα ασφαλισμένων του Κλάδου κατά της μηνιγγίτιδας, η χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία ασφαλισμένων του με νοσηλεία σε ιδιώτη πάροχο κ.ά.

Επισημαίνεται ότι, θα υπάρξει νέα αναλυτικότερη ανακοίνωση για όλες τις προταθείσες από την Ομοσπονδία μας παροχές.

Η Ομοσπονδία εκφράζει την ικανοποίησή της για τη θετική έκβαση του αγώνα της, έχοντας αποσπάσει την αρωγή και στήριξη της ηγεσίας προς την κατεύθυνση της επίλυσης υπαρκτών προβλημάτων του αστυνομικού προσωπικού.

Δεσμευόμαστε ότι συνεχίζουμε αγόγγυστα το έργο μας, καταθέτοντας προτάσεις και πιέζοντας για την υιοθέτηση ενός καλύτερου πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου μας.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…