Αποδεκτό το αίτημα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. για αξιοπρεπείς και ασφαλείς μεταγωγές

Αθήνα, 27 Μαΐου 2022

Αρ. Πρωτ.: 404/1/13β

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Σε συνέχεια της από 26 Μαΐου 2022 (Αρ. Πρωτ.: 404/1/13) ανακοίνωσής μας, σας ενημερώνουμε ότι κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ, δήλωσε χθες ότι «αυτονοήτως ικανοποιεί το αίτημα που διατύπωσε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ και αφορά τα έξοδα διημέρευσης και διανυκτέρευσης για αστυνομικές μεταγωγές.

Την αυτονόητη υποχρέωση το κράτος να καλύπτει τις δαπάνες των αστυνομικών, όταν συνοδεύουν σε αυτές τις μεταγωγές τους κρατουμένους, τουλάχιστον για τα έξοδα που αφορούν την καμπίνα ώστε να είναι στοιχειωδώς αξιοπρεπείς και ανθρώπινες οι συνθήκες μεταγωγής και ασφαλείας για όλους, και για το κοινό, και για τους πολίτες, και ασφαλώς πρώτα από όλα για τους αστυνομικούς μας».

Η σχετική τροπολογία θα κατατεθεί και ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη, 31 Μαΐου 2022, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Ετικέτες
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Newsletter

Έγγραφείτε στο newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι.
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…